Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Klassiska smaker

Äppelfläsk är en gammal svensk rätt som sånär fallit i glömska. Här i en lätt moderniserad variant med mycket grönsaker.

Äppelfläsk med curry och kardemumma

För 4 personer, 20 minuter

400 g rimmat fläsk

2 gula lökar

1 rödlök

3 syrliga äpplen

2 msk smör

1 tsk curry

2 dl grädde

1/2 tsk kardemumma

salt och svartpeppar

Att äta till:

1 litet blomkålshuvud

2 tomater

blad- eller kruspersilja

Gör så här:

1: Skär lökarna i klyftor. Kärna ur och skär även äpplena i klyftor. Dela blomkålshuvudet i större buketter som får koka nästan mjuka i lättsaltat vatten. Det tar cirka 6-7 minuter.

2: Skär fläsket i bitar. Stek dem med ytterst lite smör. Ta upp, lägg i mer smör och stek löken några minuter på medelvärme. Tillsätt äpple och curry. Vänd runt blandningen någon minut. Slå på grädde och låt allt sjuda på svag värme i fem minuter.

3: Lägg i fläsket, krydda med kardemumma, salt och svartpeppar. Garnera med persilja och servera tomat och blomkål till.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.