För 4 personer, 50 minuter
600 g köttfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 dl färdig tomatsås
1 dl rödvin alt. buljong
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
salt och svartpeppar
smör och rapsolja
Till moset:
12 medelstora potatisar av mjölig sort
2 äggulor
1 1/2 msk rapsolja
salt och peppar
Att äta till:
1 dl färskriven parmesanost
Gör så här:
1. Koka potatisen. Slå av vattnet och mosa. Tillsätt ägg och olja. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna.
2. Hacka den gula löken. Fräs lök, köttfärs och pressad vitlök i lika delar smör och rapsolja i en kastrull. När köttfärsen blivit grynig tillsätts tomatsås, vin alt. buljong och örtkryddor. Låt koka samman utan lock i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
3. Spritsa eller klicka ut moset längs kanten i en ugnsfast form. Rosta moset tills det fått färg i ugnen på 200 grader. Fördela röran vid sidan och toppa med färskriven parmesan.
Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.