Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Köttfärssås med gratinerat mos

Låt pastan få ledigt och bjud den lättlagade köttfärssåsen med gratinerad duchessepotatis i stället. Plötsligt förvandlas familjefavoriten till rena krogmaten.

För 4 personer, 50 minuter

600 g köttfärs

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

2 dl färdig tomatsås

1 dl rödvin alt. buljong

1 tsk timjan

1 tsk rosmarin

salt och svartpeppar

smör och rapsolja

Till moset:

12 medelstora potatisar av mjölig sort

2 äggulor

1 1/2 msk rapsolja

salt och peppar

Att äta till:

1 dl färskriven parmesanost

Gör så här:

1. Koka potatisen. Slå av vattnet och mosa. Tillsätt ägg och olja. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna.

2. Hacka den gula löken. Fräs lök, köttfärs och pressad vitlök i lika delar smör och rapsolja i en kastrull. När köttfärsen blivit grynig tillsätts tomatsås, vin alt. buljong och örtkryddor. Låt koka samman utan lock i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3. Spritsa eller klicka ut moset längs kanten i en ugnsfast form. Rosta moset tills det fått färg i ugnen på 200 grader. Fördela röran vid sidan och toppa med färskriven parmesan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.