Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Köttbullar med krämig vitlökspasta

Lätt vitlökskryddad pasta med härligt örtdoftande köttbullar är mat som lockar vem som helst till bordet. Ungefär som stuvade makaroner och köttbullar, fast med en twist.

För 4 personer, 30 minuter

500 g blandfärs

1 liten gul lök

2 ägg

1 tsk timjan

1 tsk Dijonsenap

ca 2 msk ströbröd

salt och peppar

smör och rapsolja

Att äta till:

400 g torkad pasta

1 dl grädde

1 dl vatten

1 dl riven ost

1 vitlöksklyfta

1 tsk torkad chili

1 dl svarta oliver

svartpeppar

1 huvud isbergssallad

2-3 tomater

Gör så här:

1. Finhacka den gul löken. Blanda med ägg, timjan och senap i en skål. Arbeta i köttfärsen och avsluta med ströbröd, salt och peppar.

2. Forma och stek köttbullar i lika del smör och rapsolja. Vänd runt dem i pannan hela tiden så de får fin färg. Sänk värmen mot slutet ordenligt och låt dem färdigstekas under lock, 3-4 minuter.

3. Koka pastan i saltat vatten och låt den rinna av i durkslag. Slå tillbaka den i kastrullen, tillsätt grädde, vatten, riven ost och riven vitlök. Värm och krydda med torkad, stött chili, svartpeppar och svarta oliver. Låt det bli krämigt innan kastrullen lyfts av spisen. Servera med sallad och tomat.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.