Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Prisade krögarparet Anne och Håkan Thörnström med personal.

Köket dubbelt prisat

Tidigare i år kom stjärnan i Guide Michelin. Nu kan Thörnströms kök även titulera sig som årets krog – och Håkan och Anne Thörnström som årets krögare.

När krögarparet Anne och Håkan Thörnström efter flera års filande på formen bestämde sig för att sluta prata med varandra och personalen om drömmen att få en stjärna i Guide Michelin så släppte det äntligen.

I mars fick krogen den efterlängtade stjärnan.

Och i måndags fick man ytterligare stjärnglans när krogen blev dubbelt prisad vid Restauranggalan. Thörnströms kök fick utmärkelsen både som bästa krog och för bästa krögare.

Två dagar efter utmärkelsen har Håkan Thörnström hunnit landa.

– I måndags kväll gick jag runt och var bäst. Men det går fort att komma tillbaka till vardagen. Vi har ju betalande restauranggäster i kväll också som skiter i utmärkelsen. De ska ju ha det de förväntar sig oavsett vilket, säger han.

Vad är en bra restaurang för dig?

– Att det är bra mat och rent och fräscht är självklart. Det som är viktigt för mig är de lite flummiga sakerna runt omkring.

– När vi var på en topprestaurang i New York visade det sig när vi kom att de hade googlat mitt namn när jag bokade bordet, och visste vem jag var. Då har man satt nivån. På ett sådant ställe behöver jag inte vara orolig att personalen inte ska kunna svara på frågor om maten.

Tipsa om hur man fixar höstmysig mat hemma.

– Soppor är grymt! Just nu är det schysst att använda pumpa, man kan göra det i miljarder varianter. Soppor överhuvudtaget är jättebra på hösten. Man känner verkligen att det värmer, och det är enkelt att göra.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.