Basilikadoftande pytt i panna
För 4 personer, 25 minuter
400 g kycklingfiléer
5-6 potatisar
1 morot
1 röd paprika
1 gul lök
1/2 purjolök
2 msk basilikapesto
2-3 msk pinjenötter
smör och rapsolja
salt och svartpeppar
Att äta till:
blandad sallad
färsk basilika
Gör så här:
1: Skala och skär potatis och morot i små tärningar. Strimla purjolöken, hacka löken och skär paprikan i bitar. Skär kycklingköttet i bitar på ny kniv och annan skärbräda.
2: Stek potatis och morot i lika delar smör och rapsolja under lock i knappt 10 minuter. Lägg i lök, purjolök, paprika och kyckling. Stek och vänd ingredienserna ytterligare 5-6 minuter.
3: Rör ned peston och krydda med ytterst lite salt (peston är ofta salt så det räcker) och svartpeppar. Lägg upp och strö pinjenötter över varje portion. Servera med sallad och toppa med basilika.
Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.