Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Italiensk pytt

Pytt i panna är egentligen en underbar rätt. Men tänk nytt, lättare och framför allt - våga lägga i "nya" ingredienser som kyckling, basilikapesto och pinjenötter.

Basilikadoftande pytt i panna

För 4 personer, 25 minuter

400 g kycklingfiléer

5-6 potatisar

1 morot

1 röd paprika

1 gul lök

1/2 purjolök

2 msk basilikapesto

2-3 msk pinjenötter

smör och rapsolja

salt och svartpeppar

Att äta till:

blandad sallad

färsk basilika

Gör så här:

1: Skala och skär potatis och morot i små tärningar. Strimla purjolöken, hacka löken och skär paprikan i bitar. Skär kycklingköttet i bitar på ny kniv och annan skärbräda.

2: Stek potatis och morot i lika delar smör och rapsolja under lock i knappt 10 minuter. Lägg i lök, purjolök, paprika och kyckling. Stek och vänd ingredienserna ytterligare 5-6 minuter.

3: Rör ned peston och krydda med ytterst lite salt (peston är ofta salt så det räcker) och svartpeppar. Lägg upp och strö pinjenötter över varje portion. Servera med sallad och toppa med basilika.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.