Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

I dag firar vi kladdkakans dag

Den kladdiga, söta och älskade kladdkakan har en egen dag. Sedan 2008 firas den alltid den 7 november. Enligt en undersökning Arla gjort kommer vi att mumsa i oss över två miljoner kladdkakor den dagen.

Det som gör att det bli en kladdkaka är att den innehåller inget bakpulver och då får man den lösa, sega kakan.

Enligt en undersökning Arla gjort tidigare, säger de flesta att vispgrädde är det man vill ha till kakan. På plats två kom glass. På tredje plats vill man ha frukt och bär till kakan. Den klassiska vanliga kakan har utvecklats, nu finns det kakor med kokos, kolasås, chili och mint bland annat.

Här är recepten:

Kladdkaka med marängsviss-topping

Kladdkaka med turkisk peppar

Citronkladdkaka med hallonmaräng

Kladdig kladdkaka

Kladdkaka med Polly och färskostswirl

Kladdkaka med hasselnötskaramell

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.