4 runda bröd, 2 timmar
Tunt, knaprigt knäckebröd med härlig smak av havre. Passar både frukost och till festliga tillfällen.
300 g kallt vatten
10 g jäst
100 g havremjöl
25 g maizena
10 g sirap
40 g bovetemjöl
30 g havregryn
1 krm brödkryddor
1 tsk nyponskalsmjöl
1/2 tsk salt
5 g pofiber (2 msk)
10 g fiberhusk
bovetemjöl till utbakning
Vispa samman alla ingredienser till en slät deg, använd gärna en visp. Låt degen jäsa i en bunke övertäckt med plast i cirka 1 1/2 timme.
Dela degen i 4 lika stora bitar, rulla dem runda. Kavla ut degen tunt på underlag mjölat med bovetemjöl till runda knäckebröd, cirka 25 centimeter i diameter. Använd helst en kruskavel.
Grädda knäckebröden direkt, ett och ett, gärna på en hålplåt i 200 grader i cirka 15 minuter. Låt bröden svalna på galler.