Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Gryta med vitlök.

Gryta med vitlök

Kycklinggryta med vitlök och cashewnötter är en lätt- och snabblagad vardagsgryta med ordentlig smak. Känns rätt om vårvädret lyser med sin frånvaro.

Kycklinggryta med vitlök och cashewnötter

För 4 personer, 30 minuter

600 g benfritt kycklingkött

1 gul lök

3 vitlöksklyftor

1 mild chili

1/2 purjolök

1 msk koncentrerad kycklingfond

1 tsk curry

3-4 kvistar färsk timjan

2 dl vatten

2 dl grädde

2 dl rostade cashewnötter

majsstärkelse

smör och rapsolja

salt och peppar

Att äta till:

ris

blandad sallad

Gör så här:

1. Hacka gul lök och strimla purjolök, även chili och timjan. Skär till sist kycklingköttet i bitar och diska därefter redskapen noga.

2. Fräs lökarna samt pressad vitlök med smör och olja i en rymlig kastrull. Vänd ned curry, chili och timjan. Späd med vatten och grädde. Lägg i kycklingbitarna och låt allt koka upp och sjuda i åtta minuter. Red med majsstärkelse löst i vatten och sjud grytan fem minuter till.

3. Rör ned cashewnötter och smaka av med salt och peppar om det behövs. Servera med ris och blandad grönsallad.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.