Kycklinggryta med vitlök och cashewnötter
För 4 personer, 30 minuter
600 g benfritt kycklingkött
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 mild chili
1/2 purjolök
1 msk koncentrerad kycklingfond
1 tsk curry
3-4 kvistar färsk timjan
2 dl vatten
2 dl grädde
2 dl rostade cashewnötter
majsstärkelse
smör och rapsolja
salt och peppar
Att äta till:
ris
blandad sallad
Gör så här:
1. Hacka gul lök och strimla purjolök, även chili och timjan. Skär till sist kycklingköttet i bitar och diska därefter redskapen noga.
2. Fräs lökarna samt pressad vitlök med smör och olja i en rymlig kastrull. Vänd ned curry, chili och timjan. Späd med vatten och grädde. Lägg i kycklingbitarna och låt allt koka upp och sjuda i åtta minuter. Red med majsstärkelse löst i vatten och sjud grytan fem minuter till.
3. Rör ned cashewnötter och smaka av med salt och peppar om det behövs. Servera med ris och blandad grönsallad.