Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Grön pasta med spenat, ricotta och rökt skinka

I Sverige lägger vi gärna upp pasta och tillbehör var för sig. I pastans hemland Italien blandar man allt redan inne i köket.

För 4 personer, 15 minuter

500 g färsk pasta alt. 300 g torkad

olivolja

250 g ricotta (italiensk färskost)

200 g hackad spenat (fryst går bra, men den ska vara tinad)

1 msk finhackad färsk timjan

1 vitlöksklyfta

100 g broccolibuketter

200 g rökt skinka

salt och svartpeppar

Att äta till:

groddar

ärtskott

2 tomater

Gör så här:

1. Blanda spenat och ricottaost. Krydda med finhackad, färsk timjan (behåll lite till garnering), svartpeppar och en riven vitlöksklyfta. Skär skinkan i centimeterstora bitar. Dela broccolin i små buketter.

2. Koka pastan i saltat vatten. När två minuter återstår får broccolibuketterna koka med i kastrullen. Tippa upp i durkslag.

3. Sätt tillbaka kastrullen på den varma plattan och tillsätt en halv matsked olivolja. Vänd ned skinkan och rör om. Slå tillbaka pasta och broccoli. Rör varsamt ned spenat- och ricottablandningen. Lägg upp i djupa tallrikar. Servera med groddar, ärtskott, tomatklyftor och färsk timjan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.