För 4 personer, 15 minuter
500 g färsk pasta alt. 300 g torkad
olivolja
250 g ricotta (italiensk färskost)
200 g hackad spenat (fryst går bra, men den ska vara tinad)
1 msk finhackad färsk timjan
1 vitlöksklyfta
100 g broccolibuketter
200 g rökt skinka
salt och svartpeppar
Att äta till:
groddar
ärtskott
2 tomater
Gör så här:
1. Blanda spenat och ricottaost. Krydda med finhackad, färsk timjan (behåll lite till garnering), svartpeppar och en riven vitlöksklyfta. Skär skinkan i centimeterstora bitar. Dela broccolin i små buketter.
2. Koka pastan i saltat vatten. När två minuter återstår får broccolibuketterna koka med i kastrullen. Tippa upp i durkslag.
3. Sätt tillbaka kastrullen på den varma plattan och tillsätt en halv matsked olivolja. Vänd ned skinkan och rör om. Slå tillbaka pasta och broccoli. Rör varsamt ned spenat- och ricottablandningen. Lägg upp i djupa tallrikar. Servera med groddar, ärtskott, tomatklyftor och färsk timjan.