Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

God vardagsfisk

God vardagsfisk

Om du ger vardagsmaten lite omtanke blir den så mycket godare. Äggvänd torskfilé med örtstuvad bladspenat och stekt tomat är ett exempel.

Äggvänd torskfilé med örtstuvad bladspenat

För 4 personer, 30 minuter

600 g torskfilé

2 msk vetemjöl

1 ägg

1 dl mager grädde

1 tsk örtsalt

1 krm vitpeppar

smör och rapsolja

 

Till stuvningen:

300 g hackad bladspenat

1 msk hackad persilja

1 msk hackad gräslök

2 dl vatten

1 dl mager grädde

1 tsk grönsaksbuljong

1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

 

Att äta till:

kokt potatis

2 stora tomater

citron

bladpersilja

 

Gör så här:

1. Blanda hackad bladspenat med hackad persilja och gräslök. Värm blandningen i vatten och grädde. Tillsätt grönsaksbuljong och koka upp. Red av med majsstärkelse löst i vatten och sjud stuvningen i 5 minuter. Salta och peppra.

2. Se till att fisken är helt skinn- och benfri. Dela den i portionsbitar och krydda med örtsalt och vitpeppar. Vispa upp ägg och grädde i en skål. Vänd fisken först i vetemjöl, sedan i äggblandningen och lägg den direkt i en medelvarm stekpanna med lika delar smör och rapsolja. Stek fisken 2-3 minuter per sida.

3. Dela tomaterna på mitten och stek snittytan. Servera med kokt potatis, citron och bladpersilja.

Läs också: Festlig vardagsfisk

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.