Äggvänd torskfilé med örtstuvad bladspenat
För 4 personer, 30 minuter
600 g torskfilé
2 msk vetemjöl
1 ägg
1 dl mager grädde
1 tsk örtsalt
1 krm vitpeppar
smör och rapsolja
Till stuvningen:
300 g hackad bladspenat
1 msk hackad persilja
1 msk hackad gräslök
2 dl vatten
1 dl mager grädde
1 tsk grönsaksbuljong
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
Att äta till:
kokt potatis
2 stora tomater
citron
bladpersilja
Gör så här:
1. Blanda hackad bladspenat med hackad persilja och gräslök. Värm blandningen i vatten och grädde. Tillsätt grönsaksbuljong och koka upp. Red av med majsstärkelse löst i vatten och sjud stuvningen i 5 minuter. Salta och peppra.
2. Se till att fisken är helt skinn- och benfri. Dela den i portionsbitar och krydda med örtsalt och vitpeppar. Vispa upp ägg och grädde i en skål. Vänd fisken först i vetemjöl, sedan i äggblandningen och lägg den direkt i en medelvarm stekpanna med lika delar smör och rapsolja. Stek fisken 2-3 minuter per sida.
3. Dela tomaterna på mitten och stek snittytan. Servera med kokt potatis, citron och bladpersilja.