God vardagsfisk
God vardagsfisk

God vardagsfisk

Om du ger vardagsmaten lite omtanke blir den så mycket godare. Äggvänd torskfilé med örtstuvad bladspenat och stekt tomat är ett exempel.

ANNONS
|

Äggvänd torskfilé med örtstuvad bladspenat

För 4 personer, 30 minuter

600 g torskfilé

2 msk vetemjöl

1 ägg

1 dl mager grädde

1 tsk örtsalt

1 krm vitpeppar

smör och rapsolja

Till stuvningen:

300 g hackad bladspenat

1 msk hackad persilja

1 msk hackad gräslök

2 dl vatten

1 dl mager grädde

1 tsk grönsaksbuljong

1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

Att äta till:

kokt potatis

2 stora tomater

citron

bladpersilja

Gör så här:

1. Blanda hackad bladspenat med hackad persilja och gräslök. Värm blandningen i vatten och grädde. Tillsätt grönsaksbuljong och koka upp. Red av med majsstärkelse löst i vatten och sjud stuvningen i 5 minuter. Salta och peppra.

ANNONS

2. Se till att fisken är helt skinn- och benfri. Dela den i portionsbitar och krydda med örtsalt och vitpeppar. Vispa upp ägg och grädde i en skål. Vänd fisken först i vetemjöl, sedan i äggblandningen och lägg den direkt i en medelvarm stekpanna med lika delar smör och rapsolja. Stek fisken 2-3 minuter per sida.

3. Dela tomaterna på mitten och stek snittytan. Servera med kokt potatis, citron och bladpersilja.

Läs också: Festlig vardagsfisk
ANNONS