Baconlindad kycklingfilé med brieostfyllning
För 4 personer, 25 minuter
4 kycklingfiléer
1 paket skivad bacon
50 g brieost
salt och peppar
1 msk koncentrerad kycklingfond + vatten
Till skyn:
2 dl vatten
1 dl rödvin
1 msk koncentrerad kalvfond
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
1 tsk soja
Att äta till:
grön bönor
1 morot
1 gul paprika
stekt potatis
Gör så här:
1: Koka kycklingfiléerna 8 minuter i kycklingfond och vatten så det täcker. Ta upp och låt köttet svalna innan det snittas som korvbröd och fylls med en knapp matsked brieost per portion. Tryck ihop och linda varje filé med 1-2 skivor bacon. Ringla över olja, salta, peppra och stek kycklingfiléerna 6 minuter i 200 graders ugn.
2: Koka upp vin, vatten och kalvfond. Red med majsstärkelse löst i vatten och sjud skyn i 5 minuter. Smaka av med soja, salt och peppar.
3: Skär morot och paprika i strimlor. Ge dem ett uppkok tillsammans med gröna bönor. Lägg upp avrunna grönsaker med kycklingen ovanpå. Avsluta med sky. Godast med stekt potatis.