Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Baconlindad kycklingfilé med brieostfyllning.

Fylld baconlindad kyckling

Kycklingfilé kan lätt bli torr om den översteks. Räddningen kan vara bacon som lindas runt filéerna. Fyller man dessutom kycklingen med en bit brieost och kokar en enkel rödvinssky till är succén given.

Baconlindad kycklingfilé med brieostfyllning

För 4 personer, 25 minuter

4 kycklingfiléer

1 paket skivad bacon

50 g brieost

salt och peppar

1 msk koncentrerad kycklingfond + vatten

Till skyn:

2 dl vatten

1 dl rödvin

1 msk koncentrerad kalvfond

1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

1 tsk soja

Att äta till:

grön bönor

1 morot

1 gul paprika

stekt potatis

Gör så här:

1: Koka kycklingfiléerna 8 minuter i kycklingfond och vatten så det täcker. Ta upp och låt köttet svalna innan det snittas som korvbröd och fylls med en knapp matsked brieost per portion. Tryck ihop och linda varje filé med 1-2 skivor bacon. Ringla över olja, salta, peppra och stek kycklingfiléerna 6 minuter i 200 graders ugn.

2: Koka upp vin, vatten och kalvfond. Red med majsstärkelse löst i vatten och sjud skyn i 5 minuter. Smaka av med soja, salt och peppar.

3: Skär morot och paprika i strimlor. Ge dem ett uppkok tillsammans med gröna bönor. Lägg upp avrunna grönsaker med kycklingen ovanpå. Avsluta med sky. Godast med stekt potatis.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.