Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rotsaker med fruktbulgur.

Fruktig vegomat

Bulgur med hackad frukt och smakrika kärnor från nyttigt granatäpple kan få vem som helst att överge ris, pasta och potatis.

Rotsaker med fruktbulgur

För 4 personer, 25 minuter

1 gul lök

1 msk rapsolja

1 msk curry

3 morötter

1 bit rotselleri

1 palsternacka

3 potatisar

4 dl vatten

1 dl grädde

1 tärning grönsaksbuljong

1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

färsk timjan

salt och peppar

Till fruktbulgur:

3 dl bulgur

6 dl vatten

1 tärning grönsaksbuljong

1 dl hackade russin och torkade aprikoser

1 granatäpple

Äta till:

Blandade blad

Gör så här:

1. Strimla rotsakerna och hacka löken. Fräs lök, olja och curry i kastrull. Tillsätt rotsakerna och slå på vatten och grädde. Smula ned buljongtärningen, tillsätt några kvistar hackad timjan och låt allt sjuda sakta ett par minuter.

2. Red av med majsstärkelse löst i vatten och sjud ytterligare några minuter. Salta och peppra.

3. Koka bulgur under lock i buljong 8-10 minuter. Hacka russin och torkade aprikoser. Dela och skeda ur kärnorna i granatäpplet. Blanda den färdiga bulguren med frukthack och kärnor. Lägg som grund och fördela rotsaksstuvningen över, servera med blandade blad.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.