Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Foliebakad lax

Nu börjar solen värma så pass att man kan ta med maten ut. Foliebakad lax med potatis, örter och grönsaker - allt i ett och samma paket. Klart för utflykt.

För 4 personer, 35 minuter

600 g skinn- och benfri laxfilé

8 medelstora potatisar

2 små morötter

1 paprika

1 rödlök

8 gröna sparrisar (frysta)

8 kvistar färsk timjan

flingsalt och vitpeppar

smör och rapsolja

1 citron

(aluminiumfolie för ugn)

Gör så här:

1. Skär potatisen i stora klyftor. Skala och skär morötterna i tunna stavar. Hacka paprikan i lagom bitar och rödlöken i klyftor. Sprid ut allt på ett ugnsfast fat. Krydda med några kvistar finhackad timjan, salt och peppar. Ringla över drygt en matsked rapsolja och sätt den i ugnen på 200 grader i 12 minuter.

2. Skär laxen i fyra portionsbitar och stek i lika delar smör och rapsolja, cirka tre minuter per sida. Salta och peppra lätt. Mot slutet lägg sparrisen och låt dem få steka med i ett par minuter.

3. Smöra fyra bitar aluminiumfolie mitt på och lägg på grönsakerna. Toppa med lax och pressa över citron, lite salt och timjan överst. Vik ihop med skarven uppåt. Värm paketen i fem minuter på 200 grader i ugnen eller över öppen eld om ni är utomhus.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.