Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fläskfilé med heta nudlar

Nudlar är inte bara mat för fattiga studenter. Som stekta är de hur goda som helst, i synnerhet i sällskap med asiatiska kryddor och några bitar fläskfilé.

För 4 personer, 15 minuter

250 g torkade äggnudlar

500 g fläskfilé

1 msk fisksås

2 msk ostronsås

1/2 tsk torkad, fisad chili

2 msk brunt farinsocker

1 dl vatten

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 bit purjolök

rapsolja

Att äta till:

färsk koriander

blandade blad

Gör så här:

1. Koka upp vatten med lite salt. Ta kastrullen från värmen och lägg i nudlarna. Vänta två minuter innan vattnet silas av.

2. Koka upp fisk-, ostronsås, torkad chili och farinsocker med en deciliter vatten.

3. Putsa och skär fläskfilén i ett par centimeter grova strimlor. Skär den gula löken i klyftor och purjolöken i strimlor. Hetta upp en wok- eller stekpanna, tillsätt olja och stek lök, purjolök och riv i vitlöken. Lägg i köttstrimlorna, vänd runt och slå på såsen. Woka under omrörning tills köttet är genomstekt, cirka tre minuter.

Stek nudlarna i olja och lägg som grund på tallrikar. Täck med blandade salladsblad och toppa med kött, sky och koriander.