Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fläskfilé med goda tillbehör

Fläskfilé är lättlagad mat och som kräver tillbehör för att komma till sin rätt. Här en variant som smakar sommar.

För 4 personer, 35 minuter

600 g fläskfilé

salt och vitpeppar

1 msk hackad salvia

smör och rapsolja

Till auberginerna:

1 aubergin

1 msk salt

2-3 msk olivolja

Till tomatsåsen:

5 msk tomatpuré

1 msk olivolja

1 liten gul lök

2 hackade persiljekvistar

1 lagerblad

5 dl vatten

1 1/2 msk majsstärkelse + 3 msk vatten

1 1/2 msk konc. kalvfond

1 tsk socker

Att äta till:

broccolibuketter

Gör så här:

1. Hacka och fräs den gula löken med olivolja i kastrull. Tillsätt tomatpuré, hackad persilja, lagerblad och vatten. Koka upp och red av med majsstärkelse löst i vatten. Tillsätt fond och sjud i fem minuter. Sila och smaka av med socker, salt och vitpeppar.

2. Skär auberginerna i entimetertjocka skivor och stek i medelvarm panna med enbart olivolja. Lägg upp, salta och håll varmt under folie.

3. Putsa och skär fläskfilén i 2-3 centimeter tjocka skivor som vickas omkull och bankas ut lätt. Krydda med salt, peppar och hackad, färsk salvia. Stek 2-3 minuter per sida i lika delar smör och rapsolja. Servera det med tomatsås, rostad aubergine och lättkokta broccolibuketter.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.