Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fläsk med Medelhavsgrönsaker

Rikligt med grönsaker, olivolja i stället för smör och en närmast total avsaknad av grädde - Medelhavsköket har bildat skola. Här lagar vi gott och enkelt med det grekiska köket som förebild.

För 4 personer, 20 minuter

500 g fläskkött, kotlett eller skinkschnitzel

2 zucchini

1 aubergine

1 gul lök

3 tomater

1 dl svarta oliver

1 msk grovt hackad färsk rosmarin

olivolja

salt och svartpeppar

Att äta till:

150 g fetaost i tärningar

blandade salladsblad

gott bröd

Gör så här:

1. Strimla köttet fint. Dela zucchini och aubergine på längden och skär dem i centimetertjocka skivor. Skiva tomaterna och skär den gula löken i tunna klyftor.

2. Börja med att steka köttet ett par minuter i olivolja under omrörning. Krydda med salt och peppar. Ta upp och lägg i stället i grönsakerna. Stek dem sakta i olivolja till dess att de börjar bli något mosiga. Vänd ned köttet i pannan.

3. Tillsätt oliver och rosmarin (spar lite till garnering). Vänd runt och lägg upp på fat eller tallrikar. Toppa med rosmarin och fetaost. Serveras med blandad sallad och gott bröd.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.