För 4 personer, 1 timme
Till duchessen:
900 g mjölig potatis
2 äggulor
50 g smör
salt och vitpeppar
Till såsen:
2 dl vatten
2 dl torrt vitt vin
1 dl grädde
1 fiskbuljongtärning
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
3 msk riven herrgårdsost
salt och vitpeppar
1 dl vispad grädde
Fisk och tillbehör:
700 g rödspättsfiléer utan skinn
1 msk hackad gul lök
1 msk smör
6 dl vatten
1 tsk stött vitpeppar
1 tsk salt
1 tsk vitvinsvinäger
1 fiskbuljongtärning
citroner och dill
Gör så här:
1. Koka och mosa potatisen. Rör i äggulor, smör, salt och peppar. Spritsa moset längs kanten i ugnsfasta portionsformar eller en stor.
2. Koka upp vatten, vin, grädde och fiskbuljong i en kastrull. Red med majsstärkelse löst i vatten och sjud i fem minuter. Tillsätt riven ost, salt, peppar, vispad grädde och riven citron.
3. Rulla ihop och sjud fisken två minuter under lock i vatten smaksatt med smörfräst hackad gul lök, vitpepparkorn, salt, vinäger och en fiskbuljongtärning. Ta upp fisken med hålslev och lägg intill det spritsade moset. Fördela såsen och gratinera allt i ugnen på 225 grader i fem minuter. Garnera med citron och dill.