För 4 personer, 30 minuter
Järpar:
600 g köttfärs
4 msk veteströbröd
1 dl rödvin
1 tsk konc. kalvfond
2 ägg
2 msk finhackad gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk timjan
smör och rapsolja
salt och peppar
Sky:
2 dl grädde
2 dl vatten
1 msk konc. kalvfond
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
1 tsk soja
Att äta till:
pasta
ruccolasallad
Gör så här:
1. Blanda veteströbröd med vin, ägg, lök, riven vitlök, timjan och kalvfond. Arbeta i köttfärsen och smaka av med salt och peppar.
2. Forma järpar och stek dem i 7-8 minuter i lika delar smör och rapsolja med flera vändningar. Tillsätt grädde, vatten och fond och låt sjuda ihop under ett par minuter. Lyft upp järparna, smaka av skyn med soja och red lätt med majsstärkelse löst i vatten. Låt sjuda i några minuter till. Salta och peppra.
3. Servera järparna med pasta. Toppa med pepprig ruccolasallad.