Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Färsjärpar med pasta och grädde

Köttfärsjärpar är egentligen ingenting annat än riktigt stora köttbullar. Storleken gör att de blir saftigare och med handfast kryddning blir de härligt goda.

För 4 personer, 30 minuter

Järpar:

600 g köttfärs

4 msk veteströbröd

1 dl rödvin

1 tsk konc. kalvfond

2 ägg

2 msk finhackad gul lök

1 vitlöksklyfta

1 tsk timjan

smör och rapsolja

salt och peppar

Sky:

2 dl grädde

2 dl vatten

1 msk konc. kalvfond

1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

1 tsk soja

Att äta till:

pasta

ruccolasallad

Gör så här:

1. Blanda veteströbröd med vin, ägg, lök, riven vitlök, timjan och kalvfond. Arbeta i köttfärsen och smaka av med salt och peppar.

2. Forma järpar och stek dem i 7-8 minuter i lika delar smör och rapsolja med flera vändningar. Tillsätt grädde, vatten och fond och låt sjuda ihop under ett par minuter. Lyft upp järparna, smaka av skyn med soja och red lätt med majsstärkelse löst i vatten. Låt sjuda i några minuter till. Salta och peppra.

3. Servera järparna med pasta. Toppa med pepprig ruccolasallad.