Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Biff med champinjoner och senap.

En snabb fredagsbiff

Äntligen fredag och man vill ha något supergott och superenkelt att laga. Då är det här receptet på biff med svamp i fransk senapssås en perfekt måltid.

Biff med champinjoner och senap

För 4 personer, 15 minuter

600 g lövbiff

1 gul lök

100 g färska champinjoner

smör och rapsolja

3 dl grädde

2 dl vatten

2 msk dijonsenap

1 tsk torkad chili

1/2 tsk salt

1 1/2 msk majsstärkelse + 2 1/2 msk vatten

Att äta till:

ris

2-3 tomater

bladpersilja

Gör så här:

1. Strimla lövbiffen. Finhacka den gula löken och skiva champinjonerna, eller vild svamp när så erbjuds, ganska tunt.

2. Fräs biff och lök i lika delar smör och rapsolja i en ganska het panna. Slå i grädde och vatten. Krydda med fransk senap, chili och salt. Koka upp och red av med majsstärkelse löst i vatten till stuvning som får sjuda i fem minuter utan lock.

3. Stek svampen lätt i lika delar smör och rapsolja. Vänd ned i stuvningen och servera med ris, tomatklyftor och bladpersilja.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.