Biff med champinjoner och senap
För 4 personer, 15 minuter
600 g lövbiff
1 gul lök
100 g färska champinjoner
smör och rapsolja
3 dl grädde
2 dl vatten
2 msk dijonsenap
1 tsk torkad chili
1/2 tsk salt
1 1/2 msk majsstärkelse + 2 1/2 msk vatten
Att äta till:
ris
2-3 tomater
bladpersilja
Gör så här:
1. Strimla lövbiffen. Finhacka den gula löken och skiva champinjonerna, eller vild svamp när så erbjuds, ganska tunt.
2. Fräs biff och lök i lika delar smör och rapsolja i en ganska het panna. Slå i grädde och vatten. Krydda med fransk senap, chili och salt. Koka upp och red av med majsstärkelse löst i vatten till stuvning som får sjuda i fem minuter utan lock.
3. Stek svampen lätt i lika delar smör och rapsolja. Vänd ned i stuvningen och servera med ris, tomatklyftor och bladpersilja.