Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Moghrabiah- och bönsallad med fetaost.

En mättande sallad

Sugen på något annorlunda? Då är tiden inne för Moghrabiah. Nej, det är ingen rökig skotsk maltwhisky utan grovkornig couscous, ursprungligen från Libanon. Gott i en ljummen sallad med bönor och fetaost.

Moghrabiah- och bönsallad med fetaost

För 4 personer, 30 minuter

2,5 dl moghrabiah

9 dl vatten

1 tärning grönsaksbuljong

1 förp. blandade kokta bönor, ca. 380 g

1 påse blandad sallad (färdig salladsblandning)

3 tomater

1 rödlök

150 g fetaost

1 kruka persilja

olivolja

svartpeppar

Att äta till:

rostat bröd

Gör så här:

1. Koka upp vatten smaksatt med en tärning grönsaksbuljong. Lägg i den grovkorniga couscousen som får koka kraftigt utan lock i 20 minuter. Tippa upp förpackningen med kokta, blandade bönor i sil och spola hastigt med hett vatten innan de tippas i couscouskastrullen. Blanda och tippa upp allt i sil eller durkslag.

2. Skiva tomater och skär rödlöken i smala klyftor. Lägg en grund med blandad sallad i djupa tallrikar. Fördela couscous- och bönblandningen, som gärna får vara lätt ljummen, över. Toppa med tomat och rödlök.

3. Avsluta med fetaost, svartpeppar, några droppar olivolja och persilja. Rostat bröd är gott till.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.