Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En grön middag

En grön söndagsmiddag som lyser rödorange av tomatpuré, rödlök, morötter och andra rotsaker sticker ut som huvudrätt. Krydda med färsk rosmarin och njut med gott bröd till.

Vegetarisk rotsaksgryta

För 4 personer, 35 minuter

6 fasta potatisar

2 rödlökar

2 morötter

1 liten kålrot

2 palsternackor

1/2 rotselleri

2-3 msk rapsolja

3 kvistar rosmarin

flingsalt och svartpeppar

Till tomatskyn:

1 liten gul lök

1 dl hackad persilja

2 msk olivolja

1 liter vatten

4 msk konc. tomatpuré

2 tärningar vegetarisk buljong

1 lagerblad

2 msk majsstärkelse + 3 msk vatten

Gör så här:

1: Dela potatisarna i klyftor. Skär rödlök och rotsaker i bitar. Tippa ut allt på ugnsfast fat och ringla över olja. Krydda med hackad, färsk rosmarin, flingsalt och svartpeppar. Rosta i 10-15 minuter i ugnen på 225 grader.

2: Fräs hackad gul lök, tomatpuré, olivolja och persilja i kastrull. Späd med vatten, tillsätt buljongtärningar, lagerblad och en redning av majsstärkelse löst i vatten. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter.

3: Vänd ned rotsakerna och låt det fortsätta att sjuda sakta några minuter eller till dess rotsakerna är mjuka med visst tuggmotstånd. Smaka av med salt och peppar.