Choklad överallt i dagarna tre

ANNONS
|

Mynta, ingefära, kesella och honung. På Elite Park Avenue Hotel på Avenyn finns choklad i alla smaker. De senaste trenderna har varit chili, havssalt och lakrits – men vad kommer härnäst?

–I den här är det kesella, färska hallon, lite lite citron och mörk choklad. Den är fräsch, man vill nästan gå ut och jogga efteråt, säger Jeanna Kanold och bjuder på en pralin.

Hon tror att nästa trend kommer att bli choklad för samvetet.

–Samvetet är nog det jobbigaste för många. Framförallt renare smaker och att man bara behöver ta en bit och sen är man nöjd.

Jeanna Kanold säger också att doft är en underskattad faktor när det gäller choklad.

ANNONS

–Det hade varit en mardröm att vakna utan näsa. Man kan nästan äta choklad bara genom att dofta på den.

En annan choklad­älskare är Tobias Hernstig. Han är vd för göteborgsföretaget Bubbies, som säljer en av de mer udda delikatesserna på festivalen – hawaiiansk mochi-glass. De ser nästan ut som små runda biskvier.

–Jag blev bjuden av en skönhet när jag var på Hawaii, och fastnade direkt. Runt omkring är det ett skal som kallas mochi. Det är en sötad rispasta som man blandar med goda smaker och så är det glass inuti.

Förutom choklad, glass och andra delikatesser bjuds det även på föreläsningar under festivalen. Jeanna Kanold ska precis hålla i den första när GP träffar henne.

Vad ska den handla om?

–Kärleken till choklad, säger hon och stegar iväg med ett fat fyllt av praliner.

Choklad- och delikatessfestivalen

Var: Elite Park Avenue Hotel, Avenyn.

När: I dag 10.00–19.00 och i morgon 10.00–16.00.

Entré: 140 kronor. Ett barn under 10 år får följa med gratis.

ANNONS