Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Boeuf à la Bourguignonne

Det finns grytor och så finns det boeuf à la Bourguignonne.

För 6 personer, 1 1/2 timme

1 kg högrev av nöt

smör och rapsolja

2 morötter

1 bit rotselleri

2 gula lökar

1 vitlöksklyfta

3 dl rödvin

7 dl vatten

2 msk konc. kalvfond

3-4 kvistar timjan

1 lagerblad

2 msk tomatpuré

2 msk majsstärkelse + 3 msk vatten

salt och peppar

Att äta till

100 g bacon

100 g champinjoner

10-15 steklökar

körsbärstomater

bladpersilja

potatismos vispat med kokande mjölk

vitt bröd

Gör så här

1. Skär köttet i bitar med 2-3 centimeters sida. Skala och skär moroten i skivor, rotsellerin i mindre bitar och hacka de stora lökarna ganska fint. Strimla baconskivorna. Skala steklökarna.

2. Bryn köttet i lika delar smör och rapsolja i en stor gryta. Tillsätt morot, rotselleri och gul lök. Pressa i vitlök. Tillsätt vin, vatten, fond, timjan, lagerblad och tomatpuré. Rör om och låt allt sjuda under lock i en dryg timme.

3. Stek bacon, champinjoner och steklök i lika delar smör och rapsolja. Red av grytan med majsstärkelse löst i vatten och smaka av med salt och peppar. Vänd ned bacon, svamp och steklök. Sjud fem minuter. Garnera med färska örter och körsbärstomater. Bjud potatismos och baguette till.