Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Biff med porter

Biff med porter

Räkna inte med att barnen kommer gilla den, men bland vuxna kring bordet går den nog hem: biff med bira, eller biff i ölsky om man så vill. Smaken på såsen som lagas med porteröl blir ganska mustig, medan mörkt lageröl är något mildare.

Porterbiff

4 personer, 20 minuter

4 tjocka skivor biff

2 gula lökar

smör och rapsolja

3 dl porter eller mörkt öl

1 dl vatten

1 msk konc. kalvfond

salt och svartpeppar

1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

Att äta till:

ugnsstekt klyftpotatis

broccoli

blandad sallad

Gör så här:

1. Bulta köttet med köttklubba. Skala och skär löken i klyftor. Se till att potatisen är klar i ugnen och att sallad och broccoli är blandad respektive värmd.

2. Stek köttet ett par minuter per sida i lika delar smör och olja. Ta upp och håll varmt.

3. Gör ren pannan och börja om med nytt fett. Stek löken någon minut, tillsätt öl, vatten och fond. Red lätt med majsstärkelse löst i vatten och sjud såsen några minuter i pannan. Lägg tillbaka köttet, salta, peppra och vänd runt. Klart att servera.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.