Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Biff à la Rydberg

Det finns pytt i pannor och så finns det Biff à la Rydberg. Den senare såg dagens ljus för över 100 år sedan på Hotell Rydberg i Stockholm. Hotellet är rivet, men den lyxiga pytten lever kvar.

För 4 personer, 25 minuter

1 kg potatis, fast sort

2 gula lökar

smör och rapsolja

500 g oxfilé alt. biff

1 dl hackad persilja

salt och vitpeppar

Att äta till:

inlagda rödbetor

saltgurka

Gör så här:

1. Skala och koka potatisen 10 minuter. Ånga av och skär dem i centimeterstora tärningar.

Hacka och stek löken i lika delar smör och rapsolja. Den ska vara mjuk och klar, inte brunstekt. Skär köttet i tärningar på drygt en centimeter.

2. Stek potatisen i smör och olja till dess den har fått fin färg. Salta och peppra. Håll potatisen varm i skål med lock.

3. Stek köttet hastigt, bitarna får gärna vara lite rosa mot mitten. Salta och peppra. Precis innan köttet är färdigt blandas det med den förstekta löken. Lägg upp kött och potatis var för sig och garnera med persilja. Servera med rödbetor och gurka.