För 4 personer, 25 minuter
1 kg potatis, fast sort
2 gula lökar
smör och rapsolja
500 g oxfilé alt. biff
1 dl hackad persilja
salt och vitpeppar
Att äta till:
inlagda rödbetor
saltgurka
Gör så här:
1. Skala och koka potatisen 10 minuter. Ånga av och skär dem i centimeterstora tärningar.
Hacka och stek löken i lika delar smör och rapsolja. Den ska vara mjuk och klar, inte brunstekt. Skär köttet i tärningar på drygt en centimeter.
2. Stek potatisen i smör och olja till dess den har fått fin färg. Salta och peppra. Håll potatisen varm i skål med lock.
3. Stek köttet hastigt, bitarna får gärna vara lite rosa mot mitten. Salta och peppra. Precis innan köttet är färdigt blandas det med den förstekta löken. Lägg upp kött och potatis var för sig och garnera med persilja. Servera med rödbetor och gurka.