Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Barley’s Food Factory

Barley’s Food Factory

Veckans Burgare

Veckans Burgare

Barley’s Food Factory

Kvilletorget 20

barleys.se

0709-22 45 530709-22 45 53

Öppet: mån-tor 17-23, fre 16-23, lör 13-23, sön stängt

Barley’s Food Factory har förgyllt Kvilletorget med burgare och bärs i några månader nu. En riktig kvarterskrog, där barnfamiljer blandas med hårdrockargäng och både yngre och äldre par. Konst på väggarna, uppsluppen stämning och stadig tillströmning av folk. Här vill man dricka öl, bli mätt och skratta högt.

Med mig har jag tre hamburgarentusiaster, medan jag själv är lite frågande inför mängden hamburgerrestauranger som lyckas både etablera sig och överleva i staden. Mina vänner gnuggar däremot händerna inför att testa ännu en av alla dessa inrättningar, och placera kött, bröd och pommes i olika rangordningar.

Menyn är lovande och lockande, man vill äta allt på en gång. Men det ska visa sig vara lättare sagt än gjort att få mat på bordet den här kvällen.

Det tar nämligen ungefär en halvtimme från att vi satt oss vid vårt bokade bord till att vi får beställa drycker. Detta sker först med hjälp av att de vänliga främlingarna på bordet bredvid lyckas påkalla uppmärksamhet. När beställda öl och milkshakes landar på bordet blir en av oss utan.

Vi blir också utan bestick och servetter – även det fixar det vänliga grannbordet eftersom vi tycks vara osynliga. Underbemanningen tillhör inte vanligheterna, får vi besked om. Men ändå.

En av oss kör på beer flight, en bräda med fyra små öl av eget val, för maximal smakupplevelse. Ett mycket uppskattat hittepå, och prisvärt för 99 kronor. Milkshakes går att få både med och utan alkohol, och den gräddiga hasselnöt- och bananvarianten känns syndig som en efterrätt före maten.

Menyn är som sagt trevlig, med både vanliga vänliga burgaralternativ och lite udda kort, som husets egen variant på en halv special och långkokt chili. Vi beställer dock in fyra burgare och en mängd olika tillbehör.

Trots de goda ambitionerna ska det visa sig att vissa drar längre strån än andra.

Den vegetariska burgaren på seitan och svarta bönor, med picklad gurka, chilimajonnäs och säregen rökig smak, är det bästa vegetariska alternativet på länge, säger sällskapet. Sweet bacon-burgaren, med karamelliserad lök, bacon och bbq-dressing, får likaledes nöjda och glada omdömen.

Den största burgarveteranen bland oss har dessutom varit smart nog att beställa in pommes frites på sötpotatis, vilket klår de vanliga potatisbitarna med hästlängder.

Jag är avundsjuk. Själv sitter jag med en Italian cheese, med mozzarella och basilikadressing. Men den smakar inte så mycket, knappt salt ens. Han som valde en vanlig burgare med ost, tomat och inga konstigheter, tycker också att det är en tråkig sak att tugga i sig. Båda våra burgare är dessutom för kalla.

Halva truppen ger alltså två tummar upp, medan den andra halvan muttrar besviket.

Men vi får popcorn innan vi går. Det uppskattas.

Mat: Främst hamburgare, även vegetariska.

Dryck: Många alternativ. Milkshakes, drinkar, öl, vin och med alkoholfritt som en självklar del av utbudet.

Förrätt: Nej

Huvudrätt: 104-129 kr

Tillbehör: 16-35 kr

Efterrätt: 59 kr

Öl: Tuborg Gold på fat 44 kr

Vin: Husets röda eller vita 52 kr

Plus: En sann mötesplats, bortom centrum, med goda ambitioner och trevlig atmosfär.

Minus: Det svajar i både bemanning och kök.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.