Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Bärbruschetta

För 4 portioner, 15 minuter

En lite fräsigare variant på fattiga riddare. Hur läckert som helst.

cirka 125 g färska bär, t ex björnbär, hallon etc.

2 vetebullar (typ släta bullar), gärna dagsgamla

2 msk smör

1 tsk kanel

2 msk socker

250 g mascarpone

1 lime, skalet

ev. akaciahonung

citronmeliss eller mynta

Dela bullarna på hälften. Blanda smör, kanel och socker. Bred blandningen på bullarnas snittyta.

Stek dem i panna med smöret nedåt.

Rör ihop mascarponen med rivet limeskal.

Bred generöst på bullarna, fördela bären ovanpå. Ringla över lite akaciahonung om bären inte är söta nog.

Dekorera med citronmeliss eller mynta.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.