Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Asiatisk sallad med rostbiff och koriander

Om man inte vill eller äter kött kan man istället använda sig av enbart grönsaker eller tofu och grönsaker. Köttet kan också bytas ut mot grillad kycklingfilé eller räkor.

4 personer

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

1 timma

1 squash

1 gul paprika

1 bukett rädisor

1 rödlök

1 klyfta vattenmelon

½ kruka färsk koriander

200 g rostbiff, färdiggjord

100 g cashewnötter

Dressing:

1 msk finhackad ingefära

1 vitlöksklyfta, finhackad

1 röd chili, finhackad

1 lime, pressad saft

½ dl soja, japansk

1 msk socker

Skiva squashen i tunna skivor. Kärna ur paprikan och skär i strimlor. Skölj och skiva rädisor. Skala och skiva rödlöken. Skär melonen i mindre bitar. Grovhacka koriander. Varva alla grönsaker på ett fat med rostbiff och rostade nötter, som rostats i torr panna ett par minuter.

Blanda samman dressingen och skeda över salladen när det är dags att äta. Servera resten av dressingen i en skål vid sidan av.