Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Köttbullar med citron.

Annan smak på bullarna

På Sicilien är det vanligt att smaksätta maten med citron. Köttbullar till exempel. Nystekta med rykande het, tunn pasta är fantastiskt gott.

Köttbullar med citron

För 4 personer, 25 minuter

500 g kalvfärs

4 msk färskriven pecorino

4 msk veteströbröd

1 dl hackad persilja

1 tsk rivet citronskal

saften från en citron

2 ägg

1 dl vetemjöl

olivolja

1 dl torrt vitt vin

kokande vatten

4 lagerblad

salt

Att äta till:

pasta

rucolasallad

citron

Gör så här:

1. Blanda köttfärsen med färskriven pecorino, ströbröd, finhackad persilja och 1 tesked av det rivna, yttersta skalet från citron samt saften från frukten. Salta lätt och blanda ned äggen. Rulla ganska stora köttbullar. Avsluta med att rulla köttbullarna i vetemjöl.

2. Stek köttbullarna i olivolja i rymlig stekpanna. Vänd köttbullarna hela tiden så de får fin yta runt om. Efter 7-8 minuter tillsätts det vita vinet och därefter kokhett vatten så det nästan täcker köttbullarna. Stoppa ned lagerbladen i skyn och sjud sakta utan lock till dess skyn börjar tjockna.

3. Lägg upp köttbullarna på bädd av rucolasallad och slå lite sky över dem. Garnera med riktigt tunna citronskivor. Nykokt pasta till.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.