Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Allt dyrare utan lunchlåda

Priserna för restaurangluncher fortsätter att stiga snabbare än den allmänna prisutvecklingen, framför allt i Stockholm. Genomsnittspriset på en svensk lunchrestaurang var uppe i 76:30 kronor 2010, en ökning med 1:80 sedan 2009, enligt det lunchprisindex som görs av restaurangportalen Gastrogate.

En stockholmare utan matlåda betalar i genomsnitt 77:60 för sin lunch, jämfört med 74:20 i Göteborg och 72:30 i Malmö.

Elias Norström,vd på Gastrogate, kommenterar:

– Stockholms lunchpriser fortsätter att öka i hög takt, medan ökningarna i Göteborg och
främst Malmö visar på en tydligt avtagande trend. Vid halvårsrapporten i augusti visade både
Malmö och Göteborg på lägre priser men det har justerats under hösten.