Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Örtpannkakor med keso

Den som kan sin historia vet att den svenska torsdagstraditionen med ärtsoppa och pannkakor är en kvarleva från tiden då Sverige var katolskt. I dag serverar vi den vilken dag som helst.

För 4 personer, 25 minuter

Till pannkakorna:

3 ägg

1 dl kallt vatten

1/2 tsk salt

drygt 3 dl vetemjöl

6 dl standardmjölk

2 msk smält smör

1 msk fint hackad färsk basilika

1 msk fint hackad färsk timjan

smör till stekning

Att äta till:

neutral keso

salladsgrönsaker

örter

Gör så här:

1. Vispa ägg och hälften av mjölken. Tillsätt allt vetemjöl och vispa till dess smeten är helt klumpfri. Därefter tillsätts resterande mjölk, vatten, salt, smält smör och finhackade örter.

2. Grädda tunna pannkakor. Första omgången brukar kräva extra smör i pannan, men sedan klarar smeten sig med det redan tillsatta smöret.

3. Vik ihop pannkakorna så att de får lite volym och servera med kall, neutral keso, blandade blad och örter.