Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ört- och svampstuvad kyckling

Chicken à la King heter en rätt där kyckling stuvas med milda tillbehör. Här gör vi något liknande, men ökar på med örter, svamp och vitlök för att hetta upp det hela.

För 4 personer, 20 minuter

600 g benfritt kycklingkött

100 g färska champinjoner

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

2 msk hackad, färsk timjan

1 dl vitt vin

2 dl vatten

2 dl grädde

1 1/2 msk konc. kycklingfond

1 msk majsstärkelse + 1 1/2 msk vatten

smör och rapsolja

salt och peppar

Att äta till:

ris

blandade blad

2-3 tomater i klyftor

timjan till garnering

Gör så här:

1. Hacka den gula löken. Skiva champinjonerna. Bryn dem i lika delar smör och rapsolja i en kastrull. Skär kycklingen i större bitar. Ta upp svamp- och lökblandningen och bryn kycklingen i samma fett. Tillsätt riven vitlök, timjan, vitt vin, vatten, grädde och fond. Koka upp och sjud i tio minuter.

2. Slå tillbaka svamp- och lökblandningen, red av med majsstärkelse löst i vatten och sjud i ytterligare fem minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.

3. Servera med ris och blandade blad. Garnera gärna med färsk timjan och tomatklyftor.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.