Ört- och svampstuvad kyckling

Chicken à la King heter en rätt där kyckling stuvas med milda tillbehör. Här gör vi något liknande, men ökar på med örter, svamp och vitlök för att hetta upp det hela.

ANNONS
|

För 4 personer, 20 minuter

600 g benfritt kycklingkött

100 g färska champinjoner

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

2 msk hackad, färsk timjan

1 dl vitt vin

2 dl vatten

ANNONS

2 dl grädde

1 1/2 msk konc. kycklingfond

1 msk majsstärkelse + 1 1/2 msk vatten

smör och rapsolja

salt och peppar

Att äta till:

ris

blandade blad

2-3 tomater i klyftor

timjan till garnering

Gör så här:

ANNONS

1. Hacka den gula löken. Skiva champinjonerna. Bryn dem i lika delar smör och rapsolja i en kastrull. Skär kycklingen i större bitar. Ta upp svamp- och lökblandningen och bryn kycklingen i samma fett. Tillsätt riven vitlök, timjan, vitt vin, vatten, grädde och fond. Koka upp och sjud i tio minuter.

2. Slå tillbaka svamp- och lökblandningen, red av med majsstärkelse löst i vatten och sjud i ytterligare fem minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.

3. Servera med ris och blandade blad. Garnera gärna med färsk timjan och tomatklyftor.

ANNONS