För 4 personer, 20 minuter
600 g benfritt kycklingkött
100 g färska champinjoner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk hackad, färsk timjan
1 dl vitt vin
2 dl vatten
2 dl grädde
1 1/2 msk konc. kycklingfond
1 msk majsstärkelse + 1 1/2 msk vatten
smör och rapsolja
salt och peppar
Att äta till:
ris
blandade blad
2-3 tomater i klyftor
timjan till garnering
Gör så här:
1. Hacka den gula löken. Skiva champinjonerna. Bryn dem i lika delar smör och rapsolja i en kastrull. Skär kycklingen i större bitar. Ta upp svamp- och lökblandningen och bryn kycklingen i samma fett. Tillsätt riven vitlök, timjan, vitt vin, vatten, grädde och fond. Koka upp och sjud i tio minuter.
2. Slå tillbaka svamp- och lökblandningen, red av med majsstärkelse löst i vatten och sjud i ytterligare fem minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.
3. Servera med ris och blandade blad. Garnera gärna med färsk timjan och tomatklyftor.