Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bistro Italiano

En handskriven skylt på fönstret förmedlar nyöppnade Bistro Italianos ambitioner: "en italiensk kvarterskrog som vill erbjuda en italiensk känsla".

Det här är en recension. Ställningstaganden är recensentens egna.

Italienskt

Övre Husargatan 5

http://www.bistroitaliano.se/

Vid en första anblick är det lätt att köpa det konceptet: köket sitter ihop med baren och man får se hur kocken arbetar. Inredningen är rustik med vita väggar och synliga takbalkar, på varje bord står en röd ros och en flaska olivolja, och vid fönstret hänger ett klädstreck med förkläden och rödvitrutiga dukar, samma dukar som också pryder borden på restaurangens lilla men trevliga uteservering.

Fasaden spricker dock när vi frågar hur förrätten Spiedino uttalas. Servitören svarar snabbt "ingen aning" och det blir genast tydligt att det inte direkt är Toscana vi befinner oss i.

Men det spelar ingen roll, för maten håller faktiskt hög klass.

Spiedino visar sig vara ett grillspett som serveras med en fantastisk tryffelmajonäs, som får alla andra köttillbehör att framstå som dötrista. Vegetarianen i sällskapet beställer en bruschetta, som kommer med marinerade, grillade grönsaker och en citronricotta.

Till varmrätt kan man välja på tre pastarätter, två pizzor, en fisk och fyra olika kötträtter. Vegetarianen har inte så mycket att välja på, men här finns Asparagi, en pasta med färsk sparris, tryffelolja och getost. Pastan har ett perfekt tuggmotstånd, råvarorna är av god kvalitet och passar perfekt med varandra. Köttätaren beställer in Arrostire di Carne, tre sorters grillat kött. Köttet serveras rykande varmt på en gjutjärnspanna tillsammans med lite champinjoner. Tre sorters kött visar sig dock vara två köttbitar (ingenstans berättas vilken sort) och en korv. Korven är av mycket god kvalitet, kraftig och smakrik utan att vara för stark. Köttbitarna, som våra smaklökar anar är fläskfilé och ryggbiff, har fått precis lagom tid på grillen och har därmed perfekt konsistens. Tillbehören, ugnsrostad kulpotatis, rödvinssås och bearnaise passar utmärkt till det hela.

Uteätarnas budget räcker även till en pannacotta, som serveras med jordgubbsås. En uppfriskande dessert som avrundar middagen på ett bra sätt.

Pris: Billigt

Förrätterna kostar 55 kronor styck, pastan går på 115 kronor, den grillade köttallriken 185 och pannacottan kostar 55. En stor stark kostar 46 kronor och husets vin 55.

Service: Lagom

Personalen är trevlig och snabb. Frågar vid varje rätt hur maten smakar, men håller sig sedan i bakgrunden.

Det lilla extra: Nej

En uppstoppad fågel hänger ovanför toaletten. Den passar kanske inte in så bra i den övriga inredningen, men fin är den.