Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

De kanske borde ha satsat på enkelhet istället.

Impa som en apa

All publicitet är bra publicitet hävdar vissa, men blir man ett skämt på nätet kanske det slår bakut. Det verkar "Joe & the juice" så kallade "show off" ha blivit.

Halvnakna killar som gör piruetter samtidigt som det dunkas ut lite juice på armbågen till rytmerna av en gammal pop-låt i EDM-version, videon påminner lite om Coyote Ugly från 2000. Killarna hejas dessutom på av en mängd andra snubbar. Det är som att man förstått att det vore smaklöst att ha halvnakna tjejer så istället vänder man på det hela. Men det faller platt ändå.

Det är "Joe & the Juice Show Off" som fått spinn i sociala medier. Trots att videon är 11 månader gammal och uppenbarligen inte faller någon i smaken.

Anledningen till denna återupplevnad på nätet är troligtvis att män idag inte pallar med den här typen av skeva föreställningar om vad manlighet är. För det är mest män som skriver om videon i sociala medier. De har förstått att det inte är detta kvinnor vill ha. Därmed tycks det också vara klarlagt att det inte är detta de flesta män vill ha heller.

Vi ser alltså ett kollektivt nej till svettiga, muskliga killar som tävlar i något obegripligt utan att prestera något alls. Det är faktiskt uppfriskande. 

Så istället för att gråta över spilld juice borde vi omfamna detta nya sätt att se på machoidealet. Det skrapas sakta men säkert ner i avloppet tillsammans med smältande is.

Samtidigt är det nog en kombination av förakt för det douchiga och för de trendande juicebarerna. De som jobbar i dessa har fått lite av en barista-stolthet och detta verkar reta en del. 

Men om man ska ta med sig något från denna orgie av sportosande juicemän så är det att juice i sig är välgörande medan grabbighet är förlegat. Vi välkomnar en sommar fylld av fräscha drycker men utan mansgrisar.