Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Hallon- och jordgubbs­lemonad med lime

Otroligt snabb och god dryck som smakar godast riktigt kall.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

4 personer

200 g färska eller frysta hallon

100 g färska jordgubbar

1–2 dl vatten

1 dl strösocker

1 lime

1/2 liter vatten

Lägg ner hallon i en mixer. Skär bort de gröna bladen på jordgubbarna och tillsätt bären tillsammans med 1–2 dl vatten. Kör till en slät bärsås. Om man vill kan man sila saften genom en finmaskig sil så att alla kärnor försvinner. Häll ner i en kanna och fyll på med socker. Rör runt och riv ner skalet från lime och pressa ner saften. Fyll på med 1/2 liter vatten och blanda tills sockret smält. Häll upp i flaska och ställ i kylen. Serveras kall.