Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jag har jobbat så himla länge med programmet. 11 år är en väldigt lång tid. Jag älskar det jag gör och våra lyssnare, men jag har kommit till en punkt där jag inte känner att jag kan utvecklas. Pressbild.

Martina Thun hyllar lyssnarna

Med 2017 slutar även Martina Thuns elva år långa "Morgonpasset"-karriär. Den omtyckta programledaren inledde nyårsaftonsmorgonen med att göra sin sista sändning.

Nu hoppas Martina Thun på nya uppdrag som programledare i radion men har, tvärtemot vad lyssnarna verkar tro, inte något nytt jobb som väntar.

- Jag vet inte än. Jag har verkligen slängt mig rakt ut i ingenting, säger hon.

Beslutet har vuxit fram under en längre tid och Thun känner helt enkelt att hon har nått en punkt där hon inte kan utvecklas mer i formatet.

Hon gjorde entré i P3-programmet 2007 och ledde det då tillsammans med Olle Garp. Två år senare gjordes "Morgonpasset" om och Thun fick bilda programledartrojka med Hanna Hellquist och Kodjo Akolor.

- Jag minns vår första sändning väldigt detaljerat. Där började en ny era för mig och "Morgonpasset" som jag är stolt över att ha fått vara med och forma, säger hon.

Åren har bjudit på så många möten att hon har svårt välja någon höjdpunkt. Däremot lyfter hon fram kontakten med lyssnarna som bland det bästa med jobbet.

- Lyssnarna har varit så otroligt fina genom alla år. Jag har verkligen känt mig så uppskattad. Det kommer jag bära med mig för alltid, säger hon.

Med en varm känsla i kroppen har hon sänt "Morgonpasset" för sista gången och är nu redo för lite ledighet och för det nya året. Det firar hon in tillsammans med vänner och familj

- Jag ska äta god middag, titta på raketer och troligtvis somna innan tolvslaget, säger hon och skrattar.