Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Martina Haag: "Jag är verkligen Orup"

I Martina Haags vinterprat bjuder hon på recepttips, nyårsanekdoter och berättelsen om när hon lånade alla Orups kläder. Det är småmysigt och småroligt, men inte så mycket mer.

Martina Haags vinterprat sänds på nyårsafton – och handlar också om just nyår. Lyssnarna får recepttips medan Haag själv rör runt i grytorna och river marsipan. Bär passar till exempel bäst efter kött, medan man blir sugen på choklad efter fisk får vi veta. 
Det är svårt att undvika ämnen som middagsbjudningar, att tiden går fort och att ha nyårsångest när man pratar om nyår, men samtidigt lurigt att komma på något nytt att säga om det. Och hjälper det verkligen att tänka på att man inte kommer sprängas om man missar tolvslaget? 
Roligast i programmet är berättelsen om när hon klädde ut sig till Orup en nyårsafton och maskeradfesten hon skulle på blev inställd. Det är i den typen av berättande Martina Haag gör sig som bäst, även om hon också skrev väldigt fint om sorg i romanen Det är något som inte stämmer.  
Jag skakas inte direkt i själen av det här programmet, men det är lite småputtrigt och mysigt. Stundtals blir det för mycket bakgrundsradio över det hela, men det är förmodligen tänkt att vara just det – medan folk förbereder sig inför sitt eget nyårsfirande.