Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Martin Timell. Arkivbild.

Martin Timell nekar till brott

Programledaren Martin Timell nekar till brott och välkomnar den utredning han just nu är föremål för. Hans advokat utgår från att förundersökningen läggs ned.

Martin Timell, som just nu är föremål för en åklagarledd förundersökning för en misstänkt våldtäkt, nekar till alla anklagelser om brott.

- Han förnekar och tillbakavisar alla anklagelser som eventuellt kommer riktas mot honom. Han tillbakavisar allt som om möjligt kommer läggas honom till last, säger hans advokat Hanna Lindblom till Expressen.

Enligt Lindblom så välkomnar Timell, som ännu inte har förhörts, att anklagelserna utreds.

- Vi välkomnar att polisen och en åklagarledd förundersökning bedriver den här utredningen. I stället för att en utredning bedrivs i media, vilket har skett den senaste tiden, säger hon.

Förundersökningen inleddes i slutet av oktober, sedan en tidigare produktionsassistent på "Äntligen hemma" anmält programledaren Timell för ett övergrepp som ska ha skett på hans lantställe 2008.

TV4 har avslutat allt samarbete med Timell samt lyft "Äntligen hemma" ur tablå och playtjänst. Inspelningarna av kommande program har också stoppats, och kanalen har tillsatt en egen extern utredning om händelserna.

Kanalens ledning har även anmälts till diskrimineringsombudsmannen (DO) av "Äntligen hemmas" tidigare exekutiva producent, som uppger att hon för flera år sedan försökt initiera en utredning kring Timell men stoppades av TV4.