Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Foto: TT

Martin Timell: " Jag måste revidera hela min approach"

TV-profilen öppnar upp sig i en intervju med Expressen där han berättar om felen han gjort. – Jag är chockad över att jag har gjort så mycket fel. Jag har alltid gått in för att roa, dra skämt som ibland har gått över gränsen, och jag har inte fattat att det har gjort folk illa, säger han.

Under fredagen gick TV4 ut med att samtliga program med Martin Timell som programledare stoppas. Anledningen är de anklagelser om rasism, sexism och homofobi som riktats mot honom. Nu har tv-profilen blivit intervjuad av Expressen där han erkänner felen han gjort – och lovar att söka hjälp.

LÄS MER: Martin Timell plockas ur tjänst

För Expressen berättar Martin Timell att han har en oro i kroppen. Han beskriver den som "svårt att hantera" och som i kombination med humörsvängar gör att saker inte blir bra. Profilen instämmer i TV4:s beslut att ta honom ur tjänst och kallar det för "klokt".

– Jag är chockad över att jag har gjort så mycket fel. Jag har alltid gått in för att roa, dra skämt som ibland har gått över gränsen, och jag har inte fattat att det har gjort folk illa. Det blev en chock för mig. Jag måste revidera hela min approach. Jag har pratat med mitt lilla team i dag, som jag har jobbat med i fem år (Äntligen Hemma-redaktionen). Vi är fem stycken, säger han till Expressen.

"Jag har alltid gått in för att roa"

Han berättar att han har en förlegad humor som gjort att människor omkring honom uppfattar det som grovt. Martin Timell säger att hans uppfattning av sig själv inte stämt överrens med verkligheten. Gester han gjort har inte varit menade att vara onda eller såra någon, men han erkänner att det hela varit väldigt plumpt.

– Jag har alltid trott det varit fritt fram. Jag har alltid varit den som vill skapa god stämning och underhålla. Livrädd för att folk ska tycka att det är en sur jävel. Jag fattar det nu, jag har haft något slags krav på mig att synas mest.

"Jag har gått i terapi"

Martin Timell säger att han inte är rasist, men sexist, eftersom många uppfattar hans beteende som sådant. Nu ska han söka hjälp.

– Jag har gått i terapi. Men nu har jag fått tag i en kvinna som kan ta emot mig och som sa "Jag vet precis vad det här handlar om".