Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Martin Timell. Arkivbild.

Martin Timell bryter tystnaden

Två veckor efter att Martin Timell polisanmäldes för en misstänkt våldtäkt bryter han nu tystnaden. Programledaren kallar rapporteringen kring honom en häxjakt.

 

Programledaren Martin Timell är just nu föremål för en åklagarledd förundersökning för en misstänkt våldtäkt. I går gjorde hans advokat Hanna Lindblom klart att han nekar till alla anklagelser om brott, och "tillbakavisar allt som om möjligt kommer läggas honom till last". I dag säger Timell i en intervju i SVT Nyheter att han känner sig jagad.

Jag har varit jagad dygnet runt i fyra veckor. De jagar mig på gatan. Jag har fått fly det här landet. Och jag har en familj, hur fan tror du att det är, säger han.

Timell vill själv inte närmare kommentera sin syn på anklagelserna som riktas mot honom.

Nej, jag tänker inte uttala mig en enda sekund, utan att ha en advokat vid min sida. Men jag vet vad som är sanning och jag vet vad som är lögn.

Han är även kritisk till medierapporteringen kring hans fall:

Herregud. Jag är snickare. Jag har inte mördat någon. Jag har inte gjort någonting som är fullkomligt vidrigt, alltså knivstuckit någon, eller gjort något annat. Jag är anklagad för något som hände för tio år sedan. Så här viktig kan jag inte vara, säger han till SVT.
 

"Borde polisanmälts tidigare"

Förundersökningen inleddes i slutet av oktober, sedan en tidigare produktionsassistent på "Äntligen hemma" anmält programledaren Timell för ett övergrepp som ska ha skett på hans lantställe 2008. Tidigare i dag reagerar målsägandebiträdet Elisabeth Massi Fritz på Timells inställning, som förmedlats via hans advokat.

"Martin Timell borde ha polisanmälts för länge sedan för de handlingar som min klient berättar om och som andra kvinnor som jag har pratat med med anledning av 'Metoo' berättat om. Händelser som tyvärr i dag har preskriberats. Det är stötande att sexualbrott har så korta preskriptionstider. Dessa måste bort”, skriver hon i en kommentar till Expressen.

Timells advokat har tidigare sagt att hon utgår från att förundersökningen läggs ned. Den bilden delar inte Massi Fritz.

"Martin Timell får förstås ha den inställning han vill men det förändrar inte min klients berättelse om våldtäkt och hennes väldigt detaljerade uppgifter. Det förändrar inte heller den omfattande stödbevisning som finns och som polis och åklagare för närvarande utreder”, skriver hon till tidningen.
 

Avslutat samarbete

TV4 har avslutat allt samarbete med Timell samt lyft "Äntligen hemma" ur tablå och playtjänst. Inspelningarna av kommande program har också stoppats, och kanalen har tillsatt en egen extern utredning om händelserna.

Kanalens ledning har även anmälts till diskrimineringsombudsmannen (DO) av "Äntligen hemmas" tidigare exekutiva producent, som uppger att hon för flera år sedan försökte initiera en utredning kring Timell men stoppades av TV4.