Markus Aujalay hoppar av ”Sveriges mästerkock”

Kocken och tv-profilen Markus Aujalay slutar som domare i TV4:s ”Sveriges mästerkock”-program. Det meddelar han själv i ett inlägg på Instagram, vilket tidningen Expressen var först med att uppmärksamma.

ANNONS
|

Kocken Markus Aujalay har blivit folkkär i rollen som domare i TV4:s program ”Sveriges mästerkock”. I nära tolv år har han medverkat i kanalens samtliga ”Sveriges mästerkock”-program inklusive i ”Sveriges yngsta mästerkock”.

Men nu slutar han och säger hej då till tv-publiken.

I ett inlägg på Instagram skriver han på tisdagen ”Dags att tacka för mig”, och fortsätter ”En lång och fantastisk tid men många underbara medarbetare och deltagare. Blev några timmar ändå…”

Sedan rabblar han kortfattat upp sin tv-historik:

”12 säsonger av ’Sveriges Mästerkock’, 3 säsonger av ’Sveriges Yngsta Mästerkock’ 1 säsong av ’Decenniets Mästerkock’, 2 säsonger av ’Sveriges Mästerkock VIP’, 6 säsonger av ’Efter Stängning’.”

ANNONS

En av programmets första domare

Markus Aujalay var med redan från starten av ”Sveriges mästerkock” i januari 2011. Då utgjorde han tillsammans med Per Moberg och Leif Mannerström programmets första domartrio.

Redan år 2000 utsågs Aujalay till Årets gröna kock och Årets viltkock. Fyra år senare fick han den möjligtvis ännu mer prestigefyllda titeln Årets kock.

Aujalay med en bakgrund på Operakällaren, har bland annat arbetat på restauranger som Fredsgatan 12 och Tegelbacken i Stockholm och på Fjällpuben i Åre.

Han har egna vinetiketter, och har också gett ut en rad kokböcker, bland dem ”Mat hemma och på krogen” ”Med mycket grönt” (2009), ”Mina favoriter från Barcelona” (2011) och ”Markus pasta” (2012).

Orsaken till att han väljer att sluta på TV4 just nu framgår inte av hans inlägg i sociala medier.

LÄS MER:Ayla från Göteborg kan bli Sveriges yngsta mästerkock

LÄS MER:Leif Mannerström saknar inte ”Sveriges mästerkock”

LÄS MER:Finputsar muskelminnet inför Årets Kock finalen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS