Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Markoolio segrare i "Let's dance"

Trots en kämpig säsong gick han hela vägen. Efter fredagskvällens final kan Marko "Markoolio" Lehtosalo titulera sig vinnare i "Let's dance". -Det känns kanon, det är fantastiskt roligt, utbrast Marko Lehtosalo när TT Spektra pratar med honom direkt efter finalen.

En eldig paso doble, en sensuell vals och ett bländande showdansnummer. Så lyder receptet som tog Marko "Markoolio" Lehtosalo och danspartnern Cecilia Ehrling gav förstaplatsen i "Let's dance".

-Underbart! Nu kan jag köpa något fint till mamma, sade en chockad Marko Lehtosalo i direktsändningen när han insåg att han vunnit.

Tillsammans glänste Marko Lehtosalo och Cecilia Ehrling genom hela finalen. Det avslutade shownumret gav honom stående ovationer från publiken på plats och juryn belönade paret med full pott för insatsen på dansgolvet.

-Herregud vilken jäkla show du bjöd på, berömde domaren Dermot Clemenger.

Jämn final

Finalen blev en rysare. Efter att juryn delat ut sina poäng ledde lag Lehtosalo med en poäng över motståndarparet, artisten Oscar Zia och Maria Bild. Men folkets röst föll på Markoolio. Med en halv procents marginal, berättade programledaren David Hellenius i sändningen.

-Han är absolut en värdig vinnare, den där sista halva procenten, det är ju han. Han har ju varit min idol, så varför skulle inte han vara allas idol nu, säger Oscar Zia efter finalen. Men andraplatstagaren har svårt att dölja sin besvikelse.

Stukade foten

Marko Lehtosalo har haft en kämpig säsong. Han drabbades av blackout och tappade bort sig under ett sambanummer tidigare i säsongen. För några veckor sedan stukade han foten svårt, men i finalen dansade han utan minsta tecken på smärta. Segern innebär också en rejäl revansch för Markoolio som skulle ha deltagit i programmet 2007, men tvingades hoppa av efter att han skadat sin fot.

-Vår tid i "Let's dance" har varit en berg- och dalbana med stukade fötter, men vi krigade oss kvar och kom tillbaka och levererade när det väl gällde. -Det är ett bevis på allt slit, fyller danspartnern Cecilia Ehrling i.

Tredje segern

Det här var dessutom proffsdansaren Cecilia Ehrlings tredje seger i "Let's dance". Hon är den enda som vunnit tävlingen fler än en gång, hon vann 2007 med Martin Lidberg och tre år senare med Mattias Andréasson.

-Jag försöker väl plocka fram det bästa hos danspartner och göra det den personen är bra på, säger hon om hemligheten bakom succén.

Tillsammans ska de fira segern hela natten.

-Det är det klackarna i taket, skrattar Markoolio och kramar om sin danspartner.