Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Markoolio dansar för livskamraten

Marko "Markoolio" Lehtosalo har en tung vecka bakom sig. Hans griffonhund Nisse blev svårt sjuk och familjen var inställda på att ta farväl. Men i sista sekund började Nisse må bättre. -Det har varit jävligt tufft, säger Markoolio.

Inför veckans "Let's dance" har repetitionerna fått lämna plats åt något viktigare. Marko "Markoolio" Lehtosalo har vakat vid sin tolvårige hund Nisses sida. Nisse drabbades av en svår lunginflammation och skulle på veterinärens inrådan avlivas.

-Han skulle egentligen möta himlen i tisdags klockan tre men han kom tillbaka mot alla odds, säger en märkbart tagen Markoolio när TT Spektra träffar honom på repetitionerna inför fredagens tv-sändning. -Jag var inställd på att han skulle dö. Men halv tre ringde veterinären och sade att han har börjat stabilisera sig.

"Bästa danspartnern"

Den den lille griffonhunden visade sig vara en riktig krigare och Markoolio har börjat återhämtat sig från chocken av att nästan mista sin trogne följeslagare. I veckans final väntar en snabb cha-cha-cha och sedan ett rock'n'roll-maraton med resten av paren.

-Markoolio är den bästa jag har dansat med här, jag har aldrig haft en partner som snappar upp så fort och har rörelserna naturligt i kroppen, säger danspartnern Cecilia Ehrling som tillsammans med Markoolio bara behöver träna två timmar per dag.

Problem med nerverna

Markoolios riktig stora utmaningen ligger i att hantera nerverna. För tre veckor sedan fick han blackout och glömde bort sambastegen.

-Jag blir jävligt nervös. Det är väldigt mycket utanför min comfort zone. Jag måste försöka koppla av lite och inte ta det på så blodigt allvar.

Inför fredagens tävling är det bära eller brista som gäller och Markoolio är inställd på att sätta stegen.

-Jag får dansa för Nisse helt enkelt, säger han med ett stukat leende.

"Let's dance" sänds i TV 4 klockan 20.00 på fredag.