Mark Levengood ger sig ut på turné

ANNONS
|

Mark Levengood ger sig ut på turné i vår med en ny enmansföreställning. I "Sound of Mark" kommer han att berätta anekdoter från vardagen.

-Jag hoppas det blir en rolig, varm och trevlig kväll, säger han.

Den folkkära programledaren och författaren Mark Levengood fascineras av vardagens detaljer. I sin nya föreställning ska han berätta om sina observationer. Det blir berättelser hämtade både från barndom och nutid.

-I går kom jag hem från Etiopien och skulle gå genom tullen på flygplatsen. Varje gång jag gör det så känns det som jag måste dölja att jag smugglar kokain, att jag måste spela oskyldig. Jag är en oskyldig som ser ut som en skyldig som måste spela oskyldig. Det blir ju jättekonstigt, utbrister Mark Levengood och ger samtidigt ett exempel på vad som kan vänta publiken.
Blinkning till "Sound of music"

Föreställningen "Sound of Mark" har premiär den 20 februari. Titeln är en blinkning till musikalfilmen "Sound of music". Mark Levengood såg själv filmen som nioåring tillsammans med sin mamma.

-Jag tyckte det var så härligt att man kunde sjunga bort alla problemen. Men det fungerade inte i den finska förorten där vi bodde. Föreställningen handlar om att man ska kämpa på lite till så att det blir bättre.

Med på turnén är jazzmusikern Per "Texas" Johansson. Men det innebär inte att Mark Levengood själv kommer att sjunga.

ANNONS
-Jag brukar tänka att när man är på scen så ska man göra det man är bra på. Per bidrar med musik, dessutom är han snygg så han blir lite av ett ögongodis för publiken.

Följande städer får besök av Mark Levengood under våren:

20/2 Stockholm, 8/3 Skövde, 9/3 Varberg, 11/ 3 Västerås, 22/3 Gävle, 24/3 Luleå, 25/3 Umeå, 13/4 Vara, 14/4 Uppsala, 15/4 Östersund, 27/4 Norrköping, 28/4 Nyköping. Fler städer kan tillkomma.

ANNONS