Maria Petersson: Journalisterna mobbar Cara Delevingne

ANNONS
|

Det är lätt att förstå att man som skådespelare/musiker/kändis kan tröttna på att göra intervjuer inför stundande premiärer. Det blir troligtvis ungefär samma frågor, i ungefär likadana intervjusituationer, om och om igen. Det är lite som en dans, journalisten bjuder upp och anstränger sig för att göra en bra och genomtänkt intervju, och den som blir intervjuad följer i dansen genom att svara intresserat på frågorna eftersom hen vill framhäva sin kommande film/skiva/bok/etc. Synd bara att de tre programledarna i Good day Sacramento glömde ta med sig både uppförande och yrkeskunskap när de gick till jobbet den 22 juli för att intervjua skådespelaren Cara Delevingne.

ANNONS

Det är en pärs att titta på hur tre otrevliga översittare ställer skrattretande frågor till Delevingne som är med på länk, och hör frågorna med en liten fördröjning. Hon svarar sarkastiskt, men försöker samtidigt styra upp intervjun som redan med första frågan "om hon orkat läsa boken" barkar åt alla håll som är dåliga.

Cara Delevingne spelar en av huvudrollerna i ungdomsfilmen Paper towns som baseras på boken med samma namn. Delevingne är även en av de mest anlitade fotomodellerna i världen. Men när Delevingne är med i Good day Sacramento, ett amerikanskt morgonprogram som uppfyller alla mina klyschiga föreställningar om hur ett sådant program ser ut, tycker de käcka programledarna inte att hon är tillräckligt trevlig. Hon svarar inte tillräckligt glatt och exalterat på deras dumma frågor. De tre professionella (?) programledarna undrar om hon är irriterad, för när de hade sett henne i ett annat program var hon så mycket gladare.

Cara Delevingne vet nog inte vad hon ska svara. För vad svarar man på sådant? Påhopp på ens personlighet, när man är där för att prata om en film. Delevingne grimaserar, försöker återigen skämta sarkastiskt, säger att hon kanske är trött, det är trots allt tidig morgon. Då tycker programledarna att intervjun är slut. Delevingne kan gå och sova middag, kanske dricka en energidryck, säger de och skrattar.

ANNONS

Sedan beklagar programledarna för varandra, om och om igen, hur konstig och otrevlig Delevingne var. Hon var ju inte alls som karaktären hon spelar i filmen!

Som journalist händer det att man hamnar i skrattretande situationer med personer som faktiskt inte vill bli utfrågade, men det här var inte en sådan situation. Det här var bara tre programledare som med ett skrämmande von oben-perspektiv och falska skratt gjorde ett riktigt dåligt jobb – och dessutom försökte skylla ifrån sig. De borde rycka upp sig och ta en Red Bull.

ANNONS