Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/4

Marcus & Martinus spelning ställs in

Det norska tvillingparet Marcus & Martinus har den senaste tiden orsakat publikkaos i Sverige. Både Liseberg och Gröna Lund har tvingats stänga på grund av för högt publiktryck. Nu ställs deras kommande spelning i Malmö den 15 juli in, skriver Nöjesbladet.

I Malmö var det tänkt att Marcus & Martinus skulle uppträda inför publik på livesändningen av årets sommarlovsmorgon den 15 juli i Malmö.

LÄS MER: Marcus och Martinus stängde Grönan

Men nu ställs spelningen in. Säkerhetsrisken är för hög.

LÄS MER: Hysteri på Marcus och Martinus Sverigebesök

– Vårt främsta fokus är att kunna garantera säkerheten både för de medverkande och publiken på ”Sommarlov”. Vi sänder live från öppen plats som vi inte har tillstånd att spärra av. Därför kan vi inte garantera att vi kan genomföra arrangemanget på ett säkert sätt. Sommarlov är ju ett event där man kommer väldigt nära sina idoler, säger Anna-Maria Nildén, projektledare för programmet, till Nöjesbladet.

Hon fortsätter:
– Vad jag vet har vi aldrig behövt avboka en artist tidigare. När vi bokade Marcus & Martinus var de inte så stora som de är idag.

LÄS MER: Lisebergschefen dagen efter kaoset vid Marcus & Martinus-konserten

Under Marcus & Martinus spelning på Liseberg vittnade flera föräldrar om trängsel och oro. Många barn blev ledsna, började gråta och hade svårt att andas.

På Gröna Lund slog de publikrekord och nöjesfältet tvingades stänga långt innan spelningen skulle börja.

Det norska tvillingparet har marknadsfört sig genom bland annat Youtube och är väldigt populära hos en ung målgrupp.

LÄS MER: Här träffar Selma, 8, idolerna Marcus & Martinus