1/2

Mannen bakom "Sommarnatt" död

Låtskrivaren och förre detta Snowstorm-sångaren Lars "Dille" Diedricson är död. - Jag fick rapport om det från sjukhuset. Det är oerhört tragiskt säger vännen och kollegan Bert Karlsson.

Lars "Dille" Diedricson är mest känd som originalsångare i det svenska bandet Snowstorm, som bland annat fick en hit 1980 med låten Sommarnatt, som Lars Diedricson skrev tillsammans med trummisen Torben Ferm. Lars Diedricson lämnade därefter gruppen och blev låtskrivare på egen hand. Han återvände dock till gruppen en period till under 80-talet.

Skrev flera schlagerhits

Som låtskrivare har Lars Diedricson bland annat skrivit låtar åt schlagerartister såsom Linda Bengtzing, Barbados och Charlotte Perrelli, och låg bland annat bakom Eurovision-vinnarlåten Tusen och en natt. Dessutom var han aktiv som sångare i hårdrocksgruppen Don Patrol.

– Han var min bästa vän. Vi pratade dagligen och han var väldigt mån om de människor han hade nära sig. Han var en väldigt varm människa, säger sonen Oscar Hedström Didriksson till Expressen

Sörjs av Bert Karlsson

- Det är oerhört tragiskt. Han var en av de främsta melodimakarna inom svensk musik. Det är inte rättvist, säger Bert Karlsson, som arbetade med Lars Diedricson under många år.

Bert Karlsson och Lars Diedricson jobbade främst ihop under 80- och 90-talen i samband med Snowstorm, och Lars Diedricson var även anställd som låtskrivare på Bert Karlssons skivbolag Marianne Records. Bert Karlsson anser att vännens bortgång är en stor förlust för svensk musik.

- Han var en oerhört kreativ kille. Men han fick inte den uppmärksamhet han borde ha fått. Han betydde mycket för mig, säger Bert Karlsson.

"Den skarpaste rösten"

De forna bandkamraterna sörjer honom nu och skriver om honom på sin Facebook-sida:

"Vi saknar dig Dille. Snowstorms förste sångare Lars Dille Diedricson har lämnat oss. Den skarpaste rösten och det tajtaste kompet har tystnat. Men Dilles låtar kommer att leva för alltid. Tack för att vi fick lira med dig. Tack för all din humor, galenskap och vänskap. Minnena från jubileumskonserten på Storan i höstas sparar vi för alltid i våra hjärtan".

Lars "Dille" Diedricson blev 55 år.